Managed hosting door True

Cascadis bundelt Computable-columns Van Vliet

 

Cascadis, beroepsvereniging voor webprofessionals, heeft een groot deel van de columns die Robert van Vliet voor Computable schreef, laten bundelen in het boek 'Terugkijken op de toekomst. 100 opvattingen over de e-overheid'. Van Vliet schreef in zo'n tien jaar tijd 145 prikkelende columns over digitale ontwikkelingen bij de overheid en in de samenleving.

Vanuit zijn rol als communicatieadviseur voor de e-overheid en later als voorzitter van Cascadis stak Van Vliet zijn mening over ict-ontwikkelingen niet onder stoelen of banken. Niet vanuit een technische rol, maar vanuit de praktische bril van de eindgebruiker en de burger. In veel van zijn columns keek hij met een kritische blik naar het ict-beleid en de uitvoering ervan bij de (semi-) overheid: van het Rijk tot aan de waterschappen, van de politie en de belastingdienst tot aan de zorg, van de webrichtlijnen tot aan de cookieregelgeving en van het digitale stadhuis tot aan internetstemmen.

Zijn standpunten botsten dan ook regelmatig met die van de ict-bedenkers en -uitvoerders die moeite hadden met zijn realistische benadering. Legendarisch zijn de columns over open source contentmanagementsystemen die overheidsinstanties zonder kritisch nadenken massaal omarmden. Die bijdragen leverden discussies met veel felle reacties op.

Van Vliet selecteerde voor de bundel van Cascadis honderd van zijn 145 columns. Hij constateert in het voorwoord dat deze honderd een mooi tijdsbeeld geven van tien jaar e-overheid met onderwerpen die al weer achterhaald zijn, maar ook met discussies die nog steeds actueel zijn. De columnist hoopt dat de bundel in de nabije toekomst ook nog voldoende stof tot nadenken geeft.

Bundel cadeau?

Computable geeft in samenwerking met Cascadis en columnist Robert van Vliet een aantal exemplaren weg van 'Terugkijken op de toekomst. 100 opvattingen over de e-overheid'. Wie er belangstelling voor heeft, kan een e-mail sturen naar redactie@computable o.v.v. Van Vliet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5668398). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.