Managed hosting door True

Atos levert systeem voor grensbewaking Spanje

 

Ict-dienstverlener Atos implementeert een systeem voor grensbewaking in Spanje. Het levert software voor nummerbordherkenning aan de Spaanse politie (Guardia Civil). Het gaat om een nieuwe versie van SIAM (Sistema Automático de Reconocimiento de Matrículas) die is ontwikkeld door Atos-dochter Bull.

Het systeem scant kentekenplaten van voertuigen uit verschillende landen en controleert of het voertuig dat de grens over gaat gestolen is, een valse kentekenplaat heeft of aangepast is. Bijvoorbeeld als de auto van kleur is veranderd.

Het gaat om een videosysteem dat de nummerplaat registreert en direct koppelt met plaatselijke en centrale servers van de Spaanse Guardia Civil. De informatie wordt geverifieerd met achterliggende databanken en in geval van een afwijking wordt een waarschuwing verstuurd. Volgens Atos gebeurt dat binnen vier seconden.

Bij een waarschuwing blijft de slagboom gesloten en ontvangt een agent ter plekke een melding en instructies op zijn mobiele apparaat. Atos licht toe: 'Spanje heeft onze positie als marktleider in grenscontrolesystemen verstevigd. Nu zijn meer dan tweeduizend kilometer aan Europese grenzen beveiligd met onze oplossingen.' Volgens de dienstverlener is dat het resultaat van vijftien jaar ervaring met het leveren van geavanceerde systemen voor grenscontroles. 

Bacelona

De nieuwe versie van SIAM is geïnstalleerd bij de grensovergangen van Ceuta, Melilla en La Línea de la Concepción en de havens van Barcelona, Alicante, Almeria, Motril, Malaga, Algeciras, Tarifa, Ceuta en Puerto del Rosario op Fuerteventura. Daarnaast beschikt de Guardia Civil in de haven van Melilla over een mobiel systeem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5667968). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.