Managed hosting door True

Sweco koopt GIS-expert Grontmij

 

Het Zweedse ingenieursbureau Sweco neemt zijn Nederlandse branchegenoot Grontmij over voor 354 miljoen euro. Het bedrijf uit De Bilt is ook op de ict-markt actief met een specifiek aanbod van geografische informatiesystemen (gis) voor de overheid. Grontmij realiseerde in 2014 een omzet van 659 miljoen euro en een verlies van ruim twintig miljoen euro. Het bedrijf kondigde tegelijkertijd aan zijn Franse activiteiten te verkopen aan RKO Management & Investment.

De afronding van de overname wordt verwacht in de tweede helft van het jaar. Er zullen banen verloren gaan; hoeveel is nog niet bekend. Op dit moment heeft Grontmij 5500 mensen in dienst. Het bedrijf is onder meer actief in Nederland, België, Duitsland en China.

Grontmij begon ongeveer een jaar geleden met het schetsen van een aantal toekomstscenario's. Door de crisis in de bouw was het bedrijf in de rode cijfers beland. Er werd onder meer gekeken naar een overnamepartner. Die is nu gevonden in het grotere Zweedse bureau Sweco.

Op softwaregebied biedt Grontmij oplossingen op het gebied van het beheer van de openbare ruimte (assetmanagement), topografie (BGT), web-GIS, ruimtelijke ordening en verkeer. Zo'n 550 organisaties gebruiken deze geografische informatiesystemen. Het bekendste product is waarschijnlijk die voor grootschalige topgrafie (dg Dialog BGT). Ook het Zweedse Sweco heeft oplossingen in huis op het gebied van geografische informatiesystemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5404812). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.