Managed hosting door True

FOM wordt volledig ondergebracht bij NWO

 

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft de nieuwe organisatiestructuur aan staatssecretaris Dekker van OCW gepresenteerd. Hierbij gaan vier domeinen de hoofdstructuur vormen, waaronder één bètadomein. Met deze nieuwe indeling wordt de huidige FOM-organisatie opgesplitst.

NWO gaat van start met een nieuwe organisatiestructuur waarbij de FOM zoals we dat nu kennen ophoudt te bestaan. De onderzoeksorganisatie loopt steeds vaker op tegen beperkingen van de huidige disciplinaire NWO-indeling. Dit wordt in de nieuwe organisatiestructuur verholpen door een clustering in grotere domeinen en een directe lijn tussen het bestuur en de domeinen.

De belangrijkste onderdelen van de voorgestelde nieuwe NWO-organisatie zijn een Raad van Bestuur en vier wetenschapsdomeinen:  een domein bètawetenschappen, een domein technische en toegepaste wetenschappen, een domein zorgonderzoek en medische wetenschappen, en een sociale- en geesteswetenschappen domein. Hierbij wordt FOM geïntegreerd in het bètadomein, bestaande uit informatica, chemische wetenschappen, astronomie, wiskunde, en aard- en levenswetenschappen. Bestuur en directie van de FOM zien met deze inbedding bij NWO kansen voor natuurkunde, terwijl de sterktes van FOM goeddeels behouden blijven en breder kunnen worden ingezet. 

Voorlopig geen verandering

Voor de elfhonderd FOM-werknemers zal in eerste instantie niets veranderen. Ook lopende projecten en programma's wijzigen niet en de huidige financieringsinstrumenten zullen vooralsnog blijven bestaan. FOM zal nieuwe ontwikkelingen tijdig met de achterban dele, en zal er op toe zien dat onderzoekers zeer ruim van tevoren geïnformeerd worden over eventuele veranderingen in financieringsinstrumenten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5254731). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.