Managed hosting door True

Huawei gaat Den Haag 'smart' maken

 

Ict-dienstverlener Huawei en de gemeente Den Haag hebben aangekondigd gezamenlijk de mogelijkheden te verkennen om van Den Haag een smart city te maken. Hiervoor hebben beide partijen een intentieverklaring getekend. Het formele herenakkoord heeft een looptijd van een jaar.

Huawei heeft de ambitie om Nederland verder te digitaliseren met behulp van innovatieve communicatie-oplossingen. Door de toenemende connectiviteit van steden heeft Huawei meerdere cloud gebaseerde technologieën voor het smart city concept ontwikkeld zoals Smart Government, Safe City, Smart Emergency Command, Smart Hospital, Smart Education, Smart Grid en Smart Tourism.

De regio Den Haag is een thuisbasis voor een van de Nederlandse Huawei-vestigingen die dicht bij een andere Huawei partner ligt, namelijk de Technische Universiteit Delft. De ict-dienstverlener is mede daarom voor Den Haag een belangrijke economische motor voor telecom, it-technologie en cyber security. 

Impuls aan lokale economie

Het initiatief heeft als doel de lokale economie, de quality of life en de duurzaamheid van Den Haag een extra impuls te geven. Door een bestaand cluster van ict-bedrijven, een gunstig klimaat voor innovatie en de toegang tot een hoog opgeleide meertalige beroepsbevolking, blijft Den Haag nieuwe spelers en kansen voor de toekomst aantrekken.

Ingrid van Engelshoven, loco-burgemeester van Den Haag, geeft aan dat de gemeente samen met Huawei het lokale bedrijfsleven en kennisinstellingen zullen stimuleren aan de hand van pilots en projecten. 'De kennis en potentie van de ict-sector in de regio Den Haag voorziet in onze ambitie om innovatieve diensten aan te bieden in het onderwijs, gezondheidszorg, energiemanagement, mobiliteit en openbare ruimtes.'

Huawei heeft al aan meer dan zestig steden in twintig landen Smart City-oplossingen geleverd. Den Haag is na Amsterdam een tweede Nederlandse stad die een Smart City-intentieverklaring met Huawei heeft ondertekend. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5243180). © Jaarbeurs IT Media.

7,8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.