Managed hosting door True

Kabinet investeert extra in innovatie en R&D

 

De komende jaren gaat het kabinet extra investeren in innovatie, onderzoek en productontwikkeling. Tot eind 2016 kunnen mkb-bedrijven profiteren van zes miljoen euro voor productontwikkeling via zogenaamde Innovatie Prestatiecontracten. Daarnaast reserveert het kabinet de komende tien jaar in totaal vijftig miljoen extra investeringskapitaal voor innovatieonderzoek. In 2015 wordt onder meer geld uitgetrokken voor nieuwe producten en diensten op het gebied van 'smart industry'.

Dat schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken in brieven aan de Kamer over de uitwerking van het amendement Van Veen/Vos en het Toekomstfonds. Met de aanvulling van vijftig miljoen euro in de komende tien jaar komt er vanuit het Toekomstfonds in totaal 150 miljoen euro aan investeringskapitaal beschikbaar voor onderzoeksprojecten. Het geld wordt benut voor investeringen in onderzoeksfaciliteiten en om onderzoekers intensiever samen te laten werken met bedrijven.

In 2015 gaat het kabinet een eerste deel van tachtig miljoen euro vanuit het Toekomstfonds investeren. Dit wordt ingezet voor verschillende doelen. Het wordt onder andere benut voor nieuwe proeffabrieken voor de digitalisering van de industrie, oftewel smart industry. In deze zogenaamde Fieldlabs is het de bedoeling dat onderzoekers en bedrijven met een betere benutting van ict nieuwe producten en diensten gaan onderzoeken. Daardoor moet Nederland zijn concurrentiepositie kunnen verstevigen.

Samenwerken

Ook komen projecten voor financiering in aanmerking die gericht zijn op het creëren van bedrijvigheid uit kennis, zoals de ontwikkeling van nieuwe licenties, aan te vragen octrooien of de opzet van business cases.

Daarnaast is er geld beschikbaar voor samenwerking tussen universiteiten, bedrijven en organisaties op het gebied van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Hoeveel budget er per project wordt uitgetrokken, is afhankelijk van de voorstellen en zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5240852). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.