Managed hosting door True

Hans Wanders wordt de nieuwe CIO Rijk

 

Hans Wanders

Hans Wanders wordt per 1 maart 2015 de nieuwe Chief Information Officer (CIO) Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als Rijks-cio bekleedt Wanders eveneens de functie van Directeur Informatiseringsbeleid bij het directoraat-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk. Dat valt onder de verantwoordelijkheid van minister Blok (Rijksdienst). Wanders komt van Randstad Holding vandaan en volgt Dion Kotteman op die de functie tijdelijk voor een jaar heeft vervuld van 1 januari 2014 tot 1 januari 2015.

De CIO Rijk is er verantwoordelijk voor dat ict bij de Rijksoverheid op een goede manier wordt ingezet.

In zijn periode bij Randstad vervulde Hans Wanders sinds 2002 diverse leidinggevende functies in de ict, de afdeling Shared Services en bij Product Development en Innovation. Eerder was hij onder meer werkzaam bij McKinsey en Philips. Wanders studeerde wiskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

In 2013 werd Wanders genomineerd voor de Computable Awards, in de categorie 'CIO van het jaar'. Volgens het juryrapport was hij een belangrijke pleitbezorger voor de overstap van het uitzendbureau naar Google Apps for Business. Daarmee toonde Wanders aan dat Google-oplossingen ook geschikt zijn voor grote, multinationale ondernemingen.

Hans Wanders is de derde Rijks-cio. Eerder vervulde Maarten Hillenaar en Dion Kotteman deze functie, gecombineerd met de rol van Directeur Informatiseringsbeleid bij het directoraat-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5220115). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.