Managed hosting door True

CBP onderzoekt privacyvoorwaarden Facebook

 

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) gaat de nieuwe gebruikersvoorwaarden van social media-netwerk Facebook onderzoeken. Aanleiding is de recente aankondiging van Facebook dat per 1 januari 2015 nieuwe privacyvoorwaarden zullen gelden voor gebruikers. CBP: 'De privacyvoorwaarden geven Facebook onder meer het recht om gegevens en foto’s uit Facebook-profielen te gebruiken voor commerciële doeleinden.'

Het CBP heeft Facebook in een brief verzocht te wachten met het doorvoeren van het nieuwe privacybeleid tot de resultaten van het onderzoek bekend zijn. Het social media-netwerk heeft eind november 2014 aangekondigd per 1 januari 2015 wereldwijd nieuwe privacyvoorwaarden door te voeren. De toezichthouder voor de bescherming van persoonsgegevens wil weten welke gevolgen dat heeft voor de privacy van Facebook-gebruikers in Nederland en onderzoekt onder meer hoe toestemming wordt verkregen voor het gebruiken van hun persoonsgegevens.

Facebook heeft een vestiging in Nederland, verwerkt persoonsgegevens van inwoners in Nederland en het CBP is bevoegd om als toezichthouder op te treden. 'Dit is in lijn met een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in de zaak Google tegen Spanje van 13 mei 2014', schrijft het CBP.

De privacy-waakhond kondigde eerder aan om de advertentie-praktijken van Google onder de loep te nemen. Er loopt een onderzoek of die niet in strijd zijn met privacyregels en of aanpassingen nodig zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5209030). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.