Managed hosting door True

Amsterdam zet SMQ in voor MijnWOZ

 

I amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft de Interactieve Voormelding van overheidsdienstverlener SMQ in gebruik genomen voor de pilot MijnWOZ. Deze softwareoplossing staat in hosting bij Exxellence, het zusterbedrijf van SMQ. Interactieve Voormelding bestaat inmiddels drie jaar en wordt landelijk door meerdere overheden als het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, de gemeente Tilburg, de gemeente Almere en de Belastingsamenwerking gemeenten & hoogheemraadschap Utrecht ingezet.

Met de komst van MijnWOZ kunnen Amsterdammers in stadsdeel Noord de objectkenmerken van hun woning controleren en waar nodig wijzigen. Het wijzigen van objectkenmerken gebeurt op een gebruiksvriendelijke manier via een digitaal loket waar men terecht kan na inlog via DigiD. Ook kunnen zij referentieobjecten bekijken en beoordelen. Daarnaast krijgen zij inzicht in de voor 2015 voorlopig vastgestelde WOZ-waarde.

De objectkenmerken die zijn aangepast, worden door de gemeente beoordeeld en bij goedkeuring meegenomen in de vaststelling van de definitieve WOZ-waarde. De WOZ-waarde fungeert vervolgens als basis voor onder andere de onroerendzaakbelasting. De softwareoplossing leidt tot een grotere mate van acceptatie van de vastgestelde WOZ-waarde.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5197387). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.