Managed hosting door True

ICT-dashboard Rijk vanaf 2015 minder groen

 

Groen licht

Het ICT-dashboard van het Rijk moet voor januari 2015 een eerste verbetering hebben ondergaan. Het belangrijkste kritiekpunt: projecten staan altijd op 'groen', moet dan verholpen zijn. Ook moet er meer feitelijke onderbouwing komen bij de rapportages over budgetten en termijnen van ict-projecten bij de overheid. Dat schrijft minister Blok (Wonen en Rijksdienst)in een brief aan de Tweede Kamer.

'Ik stel voor in januari 2015 met een aangepaste versie (2.0) van het dashboard te starten, waarin in ieder geval het belangrijkste kritiekpunt, namelijk dat projecten ‘onterecht op groen’ zouden staan, wordt weggenomen', schrijft Blok.

Hij stelt 1 januari 2015 als deadline omdat vanaf dat moment ministeries en zbo’s hun nieuwe gegevens (over 2014) voor de Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk moeten invoeren. 'Het is noodzakelijk deze gegevens in het nieuwe systeem te verwerken om in mei 2015 tot een adequate rapportage aan de Tweede Kamer te komen.'

Blok wil ook voorkomen dat er pas halverwege 2015 een nieuw dashboard is. Ook loopt op 1 januari 2015 het contract met de huidige leverancier af. Blok: 'Na het debat over het rapport van de commissie Elias kunnen eventueel daaruit voortvloeiende aanpassingen nog worden aangebracht in een 3.0 versie.'

De Tijdelijke Commissie ICT onder leiding van Ton Elias vindt dat het huidige Rijks ICT-dashboard een bijna lachwekkend hoera-verhaal is.

Eind 2013 beloofde de toenmalige Rijks-cio Maarten Hillenaar ook dat het dashboard medio 2014 verbeterd zou worden.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5197254). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.