Managed hosting door True

Gemeenten boos om tariefstijging PinkRoccade

 

Zo'n vijftig gemeenten hebben grote moeite met de wijziging van de producttarieven van hun softwareleverancier Pinkroccade Local Government. Het gaat om een deze zomer afgekondigde verhoging van 40 tot 50 procent. Han Knooren, algemeen directeur Pinkroccade Local Government, spreekt echter niet van een tariefsverhoging, maar noemt het een noodzakelijke tariefsaanpassing.

Uit het artikel in Binnenlands Bestuur blijkt dat Pinkroccade LG op 11 juli zijn gebruikers een brief gestuurd heeft over de aanpassingen in product- en tariefstructuur per 1 januari 2015. De tarieven moeten volgens het softwarebedrijf flink omhoog, omdat er veel nieuwe software is ontwikkeld voor overheden die inmiddels zijn vertraagd of niet worden opgevolgd. Hierdoor kan de vernieuwde software nog niet op de markt uitkomen, terwijl verouderde productlijnen nog steeds worden gebruikt en in stand moeten worden gehouden. Hierdoor kampt Pinkroccade momenteel met hoge onderhoudskosten, meldt het bedrijf aan Binnenlands Bestuur.

NIet dwingen

De gemeente Gorinchem, meldt Binnenlands Bestuur, gaat niet akkoord met de tariefsverhoging en heeft zich aangesloten bij gelijkgestemden zoals de gemeente Elburg, die een advocaat in de arm heeft genomen. De gemeenten vragen Pinkroccade om in overleg tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Ook de gemeente Boxmeer wil niet met ingang van 1 januari het aangepaste tarief betalen. Het college van B&W wil zicht niet laten dwingen tot aanschaf, ondanks het argument van Pinkroccade dat verplichte afname van de nieuwe software het bedrijf uit de financiële problemen zou houden.

Meerderheid doet wel mee

Han Knooren meldt in een reactie aan Computable dat de meerderheid van de gemeenten om is en dat Pinkroccade daar nu mee in gesprek is voor de vervolgstappen met betrekking tot de nieuwe producten. De in zijn ogen kleine groep gemeenten waar Binnenlands Bestuur op doelt zit volgens hem nog met veel vragen. Daarom is het bedrijf samen met de Gebruikersvereniging Pinkroccade LG met hen de dialoog aangegaan. Die conversatie loopt nog, maar Knooren zegt het volste vertrouwen te hebben dat ook die gemeenten meegaan in de vernieuwingslag die Pinkroccade wil doorvoeren.

Om gemeentes te stimuleren over te stappen brengt de softwareleverancier geen extra kosten in kaart als gemeenten wel over willen gaan op de nieuwe software. De tarieven voor het abonnement gaan wel net als bij de oude software omhoog, maar er zijn geen extra implementatiekosten.

Achterblijven

In een eerder interview met Computable stelde directeur Han Knooren dat zijn bedrijf de afgelopen tijd behoorlijk wat veranderingen heeft doorgevoerd. Behalve een reorganisatie heeft er ook een drastische verjonging en een forse investering in het softwareplatform voor burgerzaken plaatsgevonden. Allemaal met het doel om betekenis te kunnen blijven geven als toonaangevende speler voor de lokale overheid.

Volgens de directeur moeten gemeenten sneller over naar innovatieve oplossingen. Anders raken ze achter op andere sectoren die wel investeren in digitale dienstverlening.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5195837). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.