Managed hosting door True

TIE Kinetix krijgt claim EC aan de broek

 

Claim

Logistiek automatiseerder TIE Kinetix moet mogelijk 1,3 miljoen tot twee miljoen euro aan ontvangen Europese ontwikkelingsgelden terugbetalen. Na een door de Europese Commissie uitgevoerde controle zou TIE Kinetix in de periode 2008 tot 2011 voor een deel ten onrechte financiering hebben gekregen voor drie projecten. Het bedrijf heeft protest aangetekend tegen deze claim, maar onderzoekt ook gelijk de mogelijkheden om extra financiële middelen te verwerven mocht de Europese Commissie de claim toch handhaven.

Volgens TIE Kinetix is het grootste deel van de EU-vordering gerelateerd aan een ontbrekend formulier waarop staat beschreven welke rollen bepaalde werknemers van onderdelen van het bedrijf in de betreffende projecten vervulden. In een verklaring noemt het bedrijf het terugvorderen van zo'n groot bedrag buitenproportioneel en daarom heeft het protest aangetekend.

Het softwarebedrijf stelt accountant EY, die als externe auditor betrokken was bij deze projecten, aansprakelijk voor de eventuele schade. Daarnaast bekijkt TIE Kinetix of het nog wel een rol wil spelen in lopende EU-projecten en -initiatieven als Nessi en de Big Data Value Association. Het bedrijf hanteert een actief innovatiebeleid en werkt veel samen in R&D-projecten die de Europese Commissie en de Verenigde Naties mogelijk maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5195801). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.