Managed hosting door True

Gedragscode moet onregelmatigheden bij aanbestedingen voorkomen

Nederland ICT eist meer integriteit van leden

 

Branchevereniging Nederland ICT gaat de komende tijd actiever het thema integriteit onder de aandacht brengen. Daarnaast wordt actief de dialoog gezocht met de ACM. Deze boodschap heeft Bart Hogendoorn, voorzitter van Nederland ICT, uitgesproken in een overleg met minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Aanleiding voor het overleg waren berichten in de media over mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen van ict bij de overheid.

Namens het kabinet heeft minister Blok in een brief aan de Tweede Kamer aanvullende maatregelen aangekondigd rond integriteit. Zo heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een oproep geplaatst om mededingingsproblemen bij overheidsaanbestedingen bij haar te melden en heeft minister Blok de ict-sector opgeroepen het thema integriteit te agenderen. In het overleg met de minister is commitment uitgesproken op deze punten en is toegezegd om werk te maken van een beter begrip van gewenst en ongewenst gedrag.

Te ondernemen stappen

Concreet stelt Nederland ICT voor een aantal stappen te ondernemen, als voortzetting en intensivering van bestaand beleid. Zo komt binnen het huidige samenwerkingsprogramma met de overheid, de iDialoog, integriteit als vast onderdeel terug in het programma. De gedragscode van Nederland ICT wordt verder geüpdatet en beter uitgedragen. Verder gaat Nederland ICT in gesprek met experts van integriteitsbevordering binnen de publieke sector, zoals Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector (BIOS).

Nederland ICT gaat ook actief het onderwerp integriteit onder de aandacht brangen van leden. Zo gaat de branchevereniging bedrijven stimuleren om hun interne klokkenluidersregeling onder de aandacht te brengen. Ook worden de integriteitsregels van de overheid onder de aandacht gebracht, waarbij zij in hun handelen niets zullen doen om deze regels bij de overheid in gevaar te brengen. Tot slot wordt meer in het algemeen gewerkt aan meer kennis en transparantie bij aanbestedingen, betere informatiedeling en meer innovatie bij de overheid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5186985). © Jaarbeurs IT Media.

7,3


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.