Managed hosting door True

Ordina erkent 'ongepast gedrag'

 

Ordina

Ict-dienstverlener Ordina geeft toe dat een beperkt aantal medewerkers zich ongepast heeft gedragen bij een aantal aanbestedingsprocedures. Dat schrijft de dienstverlener in een tussentijdse update van intern onderzoek.

Dat onderzoek is ingesteld naar aanleiding van het televisieprogramma Zembla waarin het bedrijf wordt beticht van fraude bij het binnenhalen van overheidsopdrachten. Volgens de dienstverlener lijkt het erop dat in bepaalde gevallen vertrouwelijke informatie is gedeeld en in enkele gevallen sprake is geweest van informeel contact tussen opdrachtgevers, adviseurs en medewerkers van Ordina.

Ordina schrijft: 'Hoewel niet vast is komen te staan dat dit gedrag onrechtmatig is geweest, is het beter te allen tijden alle schijn te vermijden en dit soort informele contacten rondom een aanbesteding achterwege te laten.'

Ordina onderzoekt de betrokkenheid van drie medewerkers die nog steeds in dienst zijn bij het bedrijf. Het zou gaan om aanbestedingen die zijn gedaan tussen 2005 en 2009.

Eerder ontkende Ordina de aantijgingen naar aanleiding van het televisieprogramma. Maar dat ging om andere aanbestedingen. Er lopen verschillende onderzoeken.

Na de onrust die onder andere onder aandeelhouders is ontstaan, heeft het bedrijf besloten om tussentijds een uitgebreide update te geven van de lopende onderzoeken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5182377). © Jaarbeurs IT Media.

6,3


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.