Managed hosting door True

ACM zoekt klokkenluiders ICT-misstanden

 

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) roept iedereen, die informatie heeft over de vervalsing van concurrentie rondom ict-overheidsaanbestedingen, op deze gegevens te delen met ACM. De mededingingswaakhond heeft aanwijzingen gekregen dat er in de ict-sector sprake is van misstanden en is deze aan het onderzoeken. Directe aanleiding is de tv-uitzending van Zembla over de betrokkenheid van Ordina bij mogelijke frauduleuze handelingen in een aantal ict-aanbestedingen.

Concreet doet ACM al onderzoek naar de gang van zaken bij een ict-project van het ministerie van Veiligheid & Justitie. Op deze manier wil V&J een onafhankelijk oordeel krijgen over de vraag of er sprake is geweest van schending van het mededingingsrecht.

ACM zegt in een persbericht graag informatie van burgers, bedrijven of overheden te ontvangen over misstanden rond ict-aanbestedingen. Ook werknemers, directeuren, ambtenaren of zzp'ers kunnen zich tot ACM wenden.

Voor mensen die zelf mogelijk betrokken zijn bij een kartel bestaat de mogelijkheid om clementie aan te vragen. Daardoor kan iemand of zijn bedrijf immuniteit verkrijgen en kan een eventuele boete lager uitvallen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5180844). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.