Managed hosting door True

BuZa stapt over naar SSC-ICT Haaglanden

 

De ict-dienstverlening van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) is op 1 oktober 2014 overgegaan naar het rijksbrede Shared Service Centrum-ICT Haaglanden (SSC-ICT). In totaal gaan 110 medewerkers over naar de interne ict-dienstverlener. Bij SSC-ICT Haaglanden werken nu in totaal ongeveer achthonderd mensen.

Dit is een volgende stap in de uitvoering van de Hervormingsagenda voor meer efficiëntie en samenwerking binnen de Rijksoverheid. Overigens valt de flexibele ict-dienstverlening in het buitenland van BuZa niet onder SSC-ICT Haaglanden.

SSC-ICT Haaglanden is nu de dienstverlener voor de ict van acht ministeries: Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Infrastructuur en Milieu, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën, Veiligheid en Justitie, Algemene Zaken en Buitenlandse Zaken. De shared service-organisatie voorziet deze ministeries van de juiste ict-middelen en verricht de daarbij horende ondersteunende werkzaamheden.

SSC-ICT is onderdeel van het directoraat-generaal Organisatie en bedrijfsvoering Rijk (OBR) van het ministerie van BZK. Doordat de interne dienst steeds vaker als ict-dienstverlener voor ministeries optreedt, is het genomineerd voor de Computable Awards 2014.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5180107). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.