Managed hosting door True

Prinsjesdag 2014

Defensie steekt komende jaren 40 miljoen in ICT

 

Het ministerie van Defensie steekt tot en met 2017 veertig miljoen euro in de vervanging van de infrastructuur voor informatievoorziening en ict (IV/ICT). De huidige knelpunten zijn zo groot, dat fasegewijs de hele bestaande structuur op de schop moet. Dit blijkt uit een brief die minister Hennis tegelijk met haar nieuwe begroting naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De veertig miljoen euro wordt vooral gestoken in nieuwe computers en andere faciliteiten.

Hennis baseert zich op onderzoek dat ze heeft laten doen naar de staat van de IV/ICT. Conclusie is dat snel maatregelen nodig zijn. De ict-infrastructuur valt te snel uit. Ook het sourcingstraject is aan een herijking toe. De besturing dient te worden herzien. Tevens is het erp-systeem dat in de basis volgend jaar klaar moet zijn, gebaat bij een goede werking van de infrastructuur.

Defensie kampt al geruime tijd met een gebrek aan voldoende gekwalificeerd ict-personeel. De datacentra worden bovendien regelmatig door storingen geplaagd, terwijl de opslagcapaciteit voor data ontoereikend is. Ook ontbreekt het aan een goede samenwerking tussen afdelingen. De schoen wringt ’m des te meer omdat moderne wapensystemen op ict draaien.

SKIA en DCC

Hennis kondigt verder aan te willen investeren in kennisopbouw en technologieontwikkeling. De geactualiseerde Strategie Kennis en Informatieagenda (SKIA), die begin 2015 beschikbaar komt, geeft daar richting aan. Zoals eerder aangekondigd, wordt het Defensie Cyber Commando (DCC) versneld opgericht. Het DCC moet eind volgend jaar operationeel zijn. Werving en opleiding van personeel zijn in volle gang.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5173694). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.