Managed hosting door True

Ministerie I&M zoekt ICT-bedrijven en geo-specialisten

Nederland ICT toetst realisatie digitaal stelsel

 

Vergadering

Branchevereniging Nederland ICT organiseert op 25 september 2014 een ict-haalbaarheidstoets voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M). Het ministerie wil met twintig marktpartijen praten over de ict-aspecten van het toekomstige digitale stelsel van de Laan van de Leefomgeving. De haalbaarheidstoets is specifiek bedoeld voor het ict-bedrijfsleven en leden van GeoBusiness Nederland.

Bij de uitvoering van de Omgevingswet zoekt het ministerie van I&M een rol voor het bedrijfsleven bij de uitwerking en realisatie van de daarvoor benodigde digitale hulpmiddelen. De programmaorganisatie Goal heeft een globaal ontwerp gemaakt van het ‘digitaal stelsel van de Laan van de Leefomgeving’. Het wil de opzet van dit digitale stelsel en de mogelijkheden van het bedrijfsleven graag laten toetsen op toekomstbestendigheid en innovatieve mogelijkheden door middel van een ict-haalbaarheidstoets. Deze toets levert een bijdrage aan de voorbereiding van in het najaar te nemen strategische beslissingen.

Uitgangspunten en ontwerpprincipes

Tijdens de interactieve workshop wil de programmaorganisatie Goal verschillende vragen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven bespreken. Zo wil het onderzoeken of de uitgangspunten en ontwerpprincipes voor het digitaal stelsel passend zijn, dus of de doelstellingen overeen komen, er ruimte en mogelijkheden zijn voor het bedrijfsleven en of het werkbaar is.

Ook wil de programmaorganisatie toetsen of de huidige indeling met de onderdelen gebruikerstoepassingen, laaninfrastructuur en gegevens past bij verschillende leveranciers. De overheid wil een sobere basisvoorziening laten realiseren en verwacht daarom aanvullende functionaliteit van marktpartijen. Tot slot kijkt Goal naar welke aanvullende aanbevelingen er zijn, zodat verschillende digitale onderdelen van verschillende leveranciers onafhankelijk van elkaar ontwikkeld en beheerd kunnen worden. Belangrijke vraag hierbij is of de functionele beschrijving van de koppelvlakken voldoende en/of niet blokkerend is voor innovatieve ontwikkelingen.

Doelgroep en aanmelden

De beoogde deelnemer per organisatie is een inhoudelijke, toekomstgerichte, specialist op het domein leefomgeving. Dat wil zeggen een productontwikkelaar, informatiearchitect of -analist met de technische of geo-technische expertise en kennis van ict-producten en -diensten. Per organisatie kan één deelnemer worden aangemeld. Aanmelden kan tot en met 8 september 2014 bij Nederland ICT.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5156518). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.