Managed hosting door True

'Overheid bouwt alternatief voor Dropbox'

 

Foto: Alexander Supertramp/Shutterstock

De Nederlandse overheid werkt aan een eigen opslagdienst voor bestanden dat een alternatief is voor opslagdienst Dropbox. In de herfst van 2014 moet de opslagdienst worden ingevoerd. Dat stelt de Leeuwarder Courant na een bezoek aan de eth0-hackersconferentie in Leeuwarden. Daar vertelde ict-journalist en voorvechter van privacy en betere beveiliging op internet, Brenno de Winter, over de plannen van de overheids-opslagdienst. De Winter zou ook bij de totstandkoming van de opslagdienst betrokken zijn.

Aan de ontwikkeling van de zogenoemde Localbox werken in totaal ongeveer zes overheidsdiensten mee. Het zou gaan om onder andere de Belastingdienst, de Raad van State en de Algemene Rekenkamer. Het initiatief zou ontstaan zijn bij ambtenaren die zich zorgen maken over de betrouwbaarheid van Dropbox en mogelijkheden tot spionage door Amerikaanse overheden.

De opslagdienst moet het uitwisselen van privacygevoelige gegevens verbeteren doordat alleen de gebruiker en ontvanger de bestanden kunnen lezen. De code van Localbox is open source.

Localbox verschijnt als eerste als synchronisatie-app voor Windows. Daarnaast komen apps beschikbaar om bestanden te benaderen via Android en iOS.

Er zijn verschillende ict-bedrijven die met een eigen versleutelde opslagdienst werken. Dat zijn onder andere EMC en Dell. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5148951). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.