Managed hosting door True

Topicus neemt Simac Onderwijs over

 

Ict-dienstverlener Topicus heeft Simac Onderwijs overgenomen, een leverancier van softwareoplossingen voor het voortgezet onderwijs en onderdeel van Simac Techniek. Beide bedrijven werkten al samen op het gebied van de ontwikkeling en exploitatie van het leerlingvolgsysteem Somtoday en de bijbehorende leeromgeving. In het kader van de overname neemt Topicus de exploitatie en ontwikkeling van Somtoday geheel over.

Met de overname van Simac Onderwijs door Topicus zal ook de naam van Simac Onderwijs BV gewijzigd worden in Somtoday BV. Deze werkmaatschappij wordt een volledige dochteronderneming van Topicus Onderwijs Holding BV.

Naast het leerlingvolgsysteem Somtoday zijn er nog de softwareoplossingen Cumlaude, WIS Webportaal en Iris Schoolklimaat. De exploitatie daarvan zal Topicus in nauwe samenwerking met de ontwikkelpartners blijven uitvoeren.

Simac Techniek is actief in systeemintegratie en dienstverlening in de ict. Het Eindhovense bedrijf behaalde in 2013 een omzet van 178 miljoen euro met 958 medewerkers. 

Topicus is gevestigd in Deventer en er werken 450 medewerkers. Het bedrijf is werkzaam in de sectoren onderwijs, zorg, financiën en de gemeentelijke overheid. Voor het onderwijs levert Topicus leerlinginformatie en –volgsystemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5128113). © Jaarbeurs IT Media.

7,7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.