Managed hosting door True

Waalwijk realiseert e-zelfbediening voor burger

 

Het nieuwe werken

De afdeling Publiekszaken van de gemeente Waalwijk werkt als eerste gemeente in Nederland met de applicatie iBurgerzaken. De applicatie van Pinkroccade Local Government (LG) zorgt ervoor dat inwoners digitaal hun burgerzaken kunnen regelen. Het is nu mogelijk om via internet bijvoorbeeld een geboorte of huwelijk digitaal aan te geven. Waalwijk behoort tot de groep van 25 zogeheten kwartiermakers-gemeenten die met hulp van Pinkroccade elektronische zelfbediening voor burgerzaken willen invoeren.

Door via de website van Waalwijk in te loggen met DigiD krijgen inwoners toegang tot het innovatieve platform. Eric de Laat, directeur bedrijfsvoering en dienstverlening bij de gemeente Waalwijk: 'Inwoners zijn gewend om zelf digitaal zaken te doen. Vanuit huis en niet aan een loket. Samen met Pinkroccade Local Government en 24 andere kwartiermakers-gemeenten hebben we dit self service-concept opgezet. Bij ons is het nu alles eerste geïmplementeerd.'

Besparingen

Volgens Jurriaan Piek, directeur Publiekszaken bij Pinkroccade LG, biedt de iBurgerzaken-app niet alleen voordelen voor de burger maar ook voor de gemeente. 'Doordat medewerkers minder tijd kwijt zijn aan de uitvoering, kunnen ze meer aandacht schenken aan speciale doelgroepen.' De automatiseerder beweert naar aanleiding van eigen berekeningen dat gemeenten in Nederland zestien miljoen euro kunnen besparen door deze vorm van elektronische zelfbediening aan te bieden.

Han Knooren, directeur van Pinkroccade Local Government, zegt dat er veel is geïnvesteerd door zijn bedrijf en de kwartiermakers-gemeenten in de iBurgerzaken-applicatie. Hij is trots op het eindresultaat. 'We zijn het traject ingegaan om te bewijzen dat innovaties en self service door de inwoner, voor de gemeentelijke overheid én inwoner grote voordelen heeft.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5119863). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.