Managed hosting door True

Neelie Kroes stopt als eurocommissaris

 

Eurocommissaris Neelie Kroes stelt zich niet beschikbaar voor een derde termijn als commissaris na de Europarlementsverkiezing. Ze vindt het mede gezien haar leeftijd (72 jaar) genoeg en acht zich niet capabel om voor nog vijf jaar een topfunctie binnen Europa in te vullen.

Na tien jaar zegt Neelie Kroes aan het einde van het jaar het Eurocommissarisschap vaarwel. De eerste vijf jaar had ze de portefeuille Mededinging in beheer. De afgelopen vijf jaar was ze verantwoordelijk voor de Digitale Agenda. Een jaar geleden sloot ze een derde termijn niet uit, maar daarop is ze dus teruggekomen en ze vindt het tijd om te kijken naar andere uitdagingen.

Het kabinet heeft nog niet vastgesteld wie de volgende vertegenwoordiger in de Europese Commissie wordt, maar ingewijden denken dat na de VVD'ers Frits Bolkestein en Neelie Kroes het tijd is voor iemand met een andere achtergrond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5088152). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.