Managed hosting door True

ICT fiscus plat na piek van 20.000 aangiften

 

Belastingdienst

De storing van de systemen bij de Belastingdienst is veroorzaakt doordat op hetzelfde moment meer dan twintigduizend mensen hun aangiften digitaal wilden indienen. 'Het aantal mensen dat tegelijkertijd een aangifte deed, was hoger dan de capaciteit van onze website', stelt een woordvoerder van de ficus. De dienst onderzoekt nog wat de precieze technische oorzaak van de storing is.

Volgens de woordvoerder ligt de maximale piekbelasting van de site op 20.000 aanvragen tegelijkertijd. 'Het gaat om een complexe dataset die moet worden verwerkt. In de avond van 31 maart 2014 werd het aantal aangiften dat tegelijkertijd ingevoerd hoger dan de capaciteit .

Op 31 maart 2014, de dag voor de deadline van de aangifte (1 april) dienden zo'n vijfhonderdduizend mensen een aangifte in. In totaal hebben zo'n 7,7 miljoen mensen hun aangifte digitaal ingediend.

De Belastingdienst heeft in verband met de storingen besloten om aangiften die op 1 of 2 april worden ingediend toch in behandeling te nemen. Degene die op die data aangifte doen, krijgen nog voor 1 juli bericht, belooft de fiscus.

Eerder storingen

Het is niet de eerste keer dat de Belastingdienst kampt met ict-storingen. In 2011 lagen de systemen er ook tijdelijk uit. In 2008 raakte 730.000 aangiften onbruikbaar doordat systemen onvoldoende waren getest. Dat kwam door procedures uit het papieren tijdperk. De ficus had digitale systemen voor ingebruikname onvoldoende getest.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5047192). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.