Managed hosting door True

IFV neemt leverancier crisisbeheersysteem over

 

Het algemeen bestuur van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft het besluit genomen het bedrijf IE Beheer uit Woerden en zijn werkmaatschappij Han Dataport Sales over te nemen. Hiermee is het IFV eigenaar geworden van het Landelijk Crisismanagement Systeem (Lcms). De overname is opmerkelijk omdat het IFV eigenlijk een nieuwe aanbesteding zou starten voor een nieuw Lcms. Nu zegt de overheidsinstantie dat het het systeem onder regie gaat doorontwikkelen.

Het Lcms is bij alle vijfentwintig veiligheidsregio’s, het Nationaal Crisiscentrum (NCC) en het Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum (Locc) in gebruik. Het is een ondersteunend systeem voor het delen van informatie en het creëren van een actueel, gedeeld totaalbeeld tijdens incidenten, rampen en crises. Daarmee draagt het Lcms voor de gebruikers een vitaal karakter. Continuïteit van het Lcms dient onvoorwaardelijk te worden gegarandeerd. Volgens het IFV biedt de overname van de eigenaar van het Lcms daarvoor de beste waarborgen. Het biedt tegelijk de mogelijkheid om het systeem onder eigen regie door te ontwikkelen.

Met de overname zijn de blijvende beschikbaarheid en de doorontwikkeling van het Lcms, als vitaal systeem voor gebruik tijdens incidenten, rampen en crises, gegarandeerd, aldus het IFV.

Ontbinden

Medio 2012 ontbond het Instituut Fysieke Veiligheid uit Arnhem het contract met een consortium van Capgemini, Esri, Geodan en KPN Corporate Market. Zij bouwden, na een gewonnen aanbesteding, het nieuwe landelijk crisismanagementsysteem Lcms 2.0. Door technische problemen kwam het Lcms 2.0 niet door de testfase. Noodgedwongen moest het IFV het contract verlengd worden met het Utrechtse Multioperations/Han Dataport, de huidige leverancier van het systeem dat bij twintig van de 25 veiligheidsregio's in gebruik is.

Dit zou een tijdelijke oplossing zijn. Maar met de overname van Han Dataport lijkt het uitschrijven van een nieuwe aanbesteding voor een Lcms 2.0 van de baan. De aankondiging dat een overheidsorganisatie als IFV zijn ict-partner overneemt, heeft tot verbazing geleid bij andere partijen en ict-leveranciers in de zwaailichtensector, vertellen ingewijden. IFV heeft nog niet kunnen reageren op vragen hierover.    

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5005277). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.