Managed hosting door True

Centralpoint wint twee hardwaredeals RDW

 

Gerard Doll, business unit manager ICT bij RDW (links) en Ronald Ederveen, directeur Centralpoint Business Solutions (rechts), feliciteren elkaar na ondertekening van het contract.

Centralpoint heeft twee Europese hardware-aanbestedingen van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gewonnen. Het betreft de 'levering hardware kantoorautomatisering' en 'levering en onderhoud servers'. De gegunde mantelovereenkomsten hebben een initiële looptijd van een jaar met twee maal een optionele jaarlijkse verlenging. Online-hardwareverkoper Centralpoint startte medio vorig jaar met de tak Business Solutions om ook de middelgrote en grootzakelijke markt te bedienen. Het binnenhalen van de RDW is dan ook een belangrijk eerste resultaat voor het bedrijf uit Amstelveen.

Centralpoint zal de RDW voorzien van alle hardware die nodig is voor de kantoorautomatisering. Uit het bestek blijkt dat de levering diverse apparaten betreft, zoals desktops, notebooks, thin-clients, tablets, monitoren, toetsenborden, muizen, mobiele printers, all-in one printers, scanners en smartcardreaders. De afname per onderdeel verschilt nogal; gemiddeld verwacht de RDW per apparaat tussen de 25 en 75 stuks per jaar af te nemen. Bij de smartcardreaders gaat het om een grotere afname.

Daarnaast is het bedrijf geselecteerd voor de levering en onderhoud van alle servers voor deze rijksdienst uit Veendam. Centralpoint ondersteunt de RDW op het gebied van de aanschaf, logistiek, installatie en onderhoud van de it-infrastructuur. Gemiddeld heeft de RDW in de afgelopen drie jaar zo'n vijftig nieuwe servers per jaar aangeschaft. De huidige 'installed base' heeft een omvang van circa tweehonderdvijftig servers, verdeeld over vier locaties.

Bevestiging

Volgens Ronald Ederveen, directeur Centralpoint Business Solutions, vormt 'deze gunning de bevestiging dat bedrijven en instellingen in Nederland behoefte hebben aan een proactieve, meedenkende en klantgerichte it-hardwarepartner zoals Centralpoint'.

Ederveen werd vorig jaar november benoemd tot directeur Centralpoint Business Solutions. Deze nieuwe tak van de online-ict-winkel uit Amstelveen levert zakelijke hardware én consumentenproducten aan de middelgrote en grootzakelijke markt. Kern ervan is het door Detron eerder dit jaar aan Centralpoint overgedragen hardwarevolumegedeelte, aangevuld met de webshop van Centralpoint waar circa 750.000 artikelen van zo'n drieduizend merkfabrikanten worden aangeboden. Ederveen was tot 1 oktober commercieel directeur bij hardewaredienstverlener Scholten Awater.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5005212). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.