Managed hosting door True

Burgemeester Veendam struikelt over ICT-dienst

 

Burgemeester Ab Meijerman (PvdA) van Veendam stapt op. Een motie van wantrouwen werd door bijna alle partijen van de gemeenteraad ondertekend; alleen zijn eigen partij steunde de burgervader nog. Aanleiding is de oprichting van een nieuwe automatiseringsdienst voor de gemeenten Veendam, Pekela, Bellingwedde en Oldambt: de Gezamenlijke Regionale ICT Dienst (NV Grid). Een meerderheid van de raad was tegen maar Meijerman en wethouder Klaas Steenhuis zetten het plan door. Daarop brak er een machtsstrijd uit binnen de coalitie en tussen de burgemeester en de gemeenteraad.

Uit een artikel van Binnenlands Bestuur Digitaal blijkt dat Grid een doorstart is van het tien jaar geleden begonnen samenwerkingsverband Oost-Groningen Digitaal. De gemeenteraad van Veendam wilde echter niet meer meedoen en stemde tegen de oprichting van de NV Grid. De burgemeester vond dat de gemeenteraad van Veendam in deze bedrijfsvoeringsaangelegenheid strikt genomen geen bevoegdheid heeft. Het belang van Veendam is hier ondergeschikt aan een groter bovengemeentelijk belang, aldus Meijerman.

Meijerman kreeg alleen steun van PvdA-wethouder Klaas Steenhuis. Daarna brak er een politieke crisis uit in Veendam met de aftocht van de burgemeester tot gevolg. Wethouder Steenhuis blijft wel aan, zodat de coalitie in de Groningse gemeente voorlopig standhoudt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4895964). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.