Managed hosting door True

NWO steekt 2 miljoen euro in Indiaas ICT-onderzoek

 

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gaat Nederlandse en Indiase wetenschappers en bedrijven bij elkaar brengen in een nieuw onderzoeksprogramma voor ict. Het programma wordt gefinancierd door NWO, de Indiase overheid en bedrijven uit de deelnemende Indiase deelstaten. Het onderdeel NWO Exacte Wetenschappen draagt minimaal twee miljoen euro bij. De centrale onderzoeksonderwerpen zijn big data en gaming. Het reeds lopende samenwerkingsprogramma, Indo Dutch Science Industry Collaboration, zoekt overigens nog deelnemers.

India investeert sterk in het ontwikkelen van de ict-sector en is wetenschappelijk gezien een van de opkomende landen. Dankzij de samenwerking verwacht TNO dat zowel India als Nederland profiteren van elkaars kennis. Binnen de samenwerkingsprogramma's dragen Nederland en India evenveel bij. NWO draagt zorg voor het selecteren van onderzoeksprojecten die binnen dit programma gefinancierd gaan worden. Op deze manier zegt NWO de wetenschappelijk kwaliteit van het onderzoek te kunnen waarborgen.

Financiering

Feestelijke foto na het ondertekenen van het contract tussen NWO en deelstaat Andhra Pradesh. De twee mannen ter linkerzijde zijn: Louis Vertegaal (directeur NWO Exacte Wetenschappen), Ponnala Lakshmaiah (minister van IT van Andhra Pradesh). Rechts staat: Astrid Zuurbier, NWO Manager ICT en de Indiase it-ondernemer Basi Reddy.

NWO en het ministerie van IT van de Indiase deelstaat Andhra Pradesh investeren ieder twee miljoen euro in het programma. Hyderabad, de hoofdstad van Andhra Pradesh, is een van de ict-hotspots van India. Naar verwachting zullen in een later stadium nog twee ministeries van de staat Karnataka (hoofdstad Bangalore) ieder een intentieverklaring met het NWO ondertekenen. Ook hier gaat het om samenwerkingen waarbij elk ministerie twee miljoen investeert, waarbij NWO bij een definitief contract per ministerie twee miljoen euro bijlegt.

Van private partijen wordt verwacht dat zij de bijdragen van de betrokken publieke partijen matchen. Tegenover twee miljoen van NWO en twee miljoen van een Indiaas ministerie staat dus vier miljoen private bijdrage. Concrete afspraken over de uitvoering zullen in een later stadium gemaakt worden.

Ander programma

Met dit programma versterkt NWO de samenwerking tussen India en Nederland op het gebied van it. Het nieuwe element is de bijdrage van de Indiase overheidspartners. In het reeds bestaande programma Indo Dutch Science Industry Collaboration werken wetenschappers zonder overheidssteun samen met bedrijven aan ict-onderzoeken. Dit programma wil de samenwerking tussen onderzoeksinstellingen en private partijen in Nederland en India stimuleren en staat open voor aanvragen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4755693). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.