Managed hosting door True

GBKZ kiest voor suite Pinkroccade LG

 

PinkRoccade

Het gemeenschappelijke belastingkantoor Gemeentebelastingen Kennemerland-Zuid (GBKZ) stapt over op de Vastgoed- en Belastingensuite van Pinkroccade Local Government. Het samenwerkingsverband van de gemeenten Bloemendaal, Zandvoort, Haarlemmerliede, Spaarnwoude en Heemstede kiest voor deze oplossing met het oog op kostenbesparingen. Dit gebeurt na een grondige oriëntatie op verschillende systemen en na referentiebezoeken bij enkele klanten van Pinkroccade Local Government.

Het bestaande systeem bij de GBKZ is in beheer en onderhoud relatief kostbaar doordat er nog steeds in vier aparte databaseomgevingen wordt gewerkt. De suite van Pinkroccade, die GBKZ afneemt, is naast kosteneffectief ook zeer gebruiksvriendelijk en stabiel. Daarnaast biedt het systeem ontsluiting naar landelijke voorzieningen en binnengemeentelijke afnemers.

DOWR

‘Met de Belastingensuite van Pinkroccade beschikken we over een schaalbaar en flexibel systeem dat ons in staat stelt ons werk tegen zo laag mogelijke kosten uit te voeren’, zegt Rob van der Hoek, hoofd GBKZ. ‘Met de optie de suite als cloudoplossing in te zetten, zijn we op de toekomst voorbereid. De expertise van Pinkroccade als systeemintegrator en een referentiebezoek aan DOWR – Deventer, Olst, Wijhe en Raalte – gaven de doorslag voor GBKZ.’

GBKZ is een samenwerkingsverband dat door krachtenbundeling het heffen van gemeentelijke belastingen zo efficiënt mogelijk wil uitvoeren. De organisatie is verantwoordelijk voor het heffen van alle gemeentelijke belastingen en voor de uitvoering van de Wet WOZ in de aangesloten gemeenten.

BAG en BRK

Met de Vastgoed - en Belastingensuite van Pinkroccade Local Government beschikt GBKZ over alle functionaliteit om de processen optimaal te ondersteunen. ‘De afgelopen jaren heeft Pinkroccade niet alleen de look en feel van de oplossing danig onder handen genomen’, zegt Mark Uiterwijk Winkel, businessmanager bij Pinkroccade. ‘Ook is de basisregistratie WOZ in de suite opgenomen en is de integratie met de Basisvoorziening Adressen en Gebouwen – de BAG – en de Basisregistratie Kadaster – de BRK – een feit. Daarnaast is de aansluiting op landelijke voorzieningen gerealiseerd.’ Meest recent voegde Pinkroccade waterschapsheffing- en samenwerkingsfunctionaliteit toe aan de suite. Het systeem is sinds 2012 beschikbaar als private cloudoplossing.

‘Beheerkosten en stabiliteit zijn voor gemeenten steeds belangrijker factoren in hun keuzeproces voor it-systemen’, zegt Han Knooren, algemeen directeur van Pinkroccade Local Government. ‘Eerder koos de gemeente Zwolle daarom ook voor ons systeem en heeft ook DOWR gekozen voor ons integrale belastingsysteem.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4618075). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.