Managed hosting door True

Noordwijk en Katwijk besparen met Wi-Fi

 

De Zuid-Hollandse gemeenten Noordwijk en Katwijk hebben een nieuwe Wi-Fi-voorziening. Zo is nu in beide gemeentehuizen draadloos internet beschikbaar voor bezoekers. Raadsleden kunnen via de voorziening tijdens vergaderingen stukken opvragen. Intern is er bij de twee kustgemeenten een afgeschermde Wi-Fi-verbinding die voor bezoekers niet zichtbaar en extra beveiligd is. De draadloze internettoegang is geïmplementeerd door systeemintegrator Qi ict. De apparatuur en het besturingssysteem komen van Aerohive Networks.

Met de nieuwe Wi-Fi-verbinding verwachten de twee gemeenten te kunnen besparen op de vergaderkosten en minder papier te gebruiken. Wie als raadslid bijvoorbeeld de raadsvergadering bijwoont, krijgt autorisatie om via de hotspots van Noordwijk en Katwijk alle vergaderstukken digitaal te raadplegen en mee te lezen. Het tijdsintensieve proces van het reproduceren en verspreiden van papieren vergaderstukken moet daarmee tot de verleden tijd gaan behoren.

De twee ict-bedrijven die bij het project betrokken zijn, werken al langer samen. Het Delftse Qi ict is recent gepromoveerd tot Platinum-partner van het Amerikaanse Aerohive Networks.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4568119). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.