Managed hosting door True

Xerox levert overheid afdrukdiensten

 

Printerleverancier Xerox heeft de aanbesteding gewonnen van het cluster Afdrukdiensten, een onderdeel van Easi2010. De aanbesteding werd eind april afgerond. Het gaat om ruim 4300 multifunctionele printers (mfp's) en bijna 4600 netwerkprinters. De mfp's worden gehuurd, de netwerkprinters worden zowel gekocht als gehuurd. Het contract kent een maximale looptijd van zeven jaar en een geschatte waarde van zes miljoen euro per jaar.

Met het cluster Afdrukdiensten koopt de overheid multifunctionele afdrukapparatuur en netwerkprinters in voor lage en middelgrote volumes. Ook de bijbehorende licenties en dienstverlening, zoals managed print services, vallen onder het contract. Bij de netwerkprinters worden evenveel exemplaren gekocht als gehuurd. Er zullen ongeveer zestigduizend mensen verdeeld over zevenhonderd locaties gebruik van de printers gaan maken.

Het contract dat de Staat met Xerox heeft gesloten, kent een maximale looptijd van zeven jaar. De contractwaarde wordt geschat op zes miljoen euro per jaar. Xerox was de aanbieder met de laagste prijs. Het contract kent twee fasen. De bestelperiode beslaat twee jaar en kan met twee maal twaalf maanden worden verlengd. Wel is het contract in de verlenging maandelijks opzegbaar. Na de bestelfase volgt de beheerfase. De duur hiervan is afhankelijk van locatie, deelnemer en duur van de bestelperiode.

Ministeries

Van het contract gaan ruim vijftig rijksoverheden gebruik maken, waaronder zeven ministeries en de Hoge Colleges van Staat. Dat zijn de Eerste en Tweede Kamer, Raad van State, Algemene Rekenkamer en de Nationale Ombudsman.

Xerox heeft wereldwijd een omzet van bijna 23 miljard dollar. Bij het bedrijf werken 140.000 mensen in meer dan 160 landen. Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een onderzoekscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4502417). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.