Managed hosting door True

Minister pakt misstanden IT-divisie Marine aan

 

CDA-minister Hans Hillen van Defensie schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat Defensie toch aangifte doet van mogelijke strafbare feiten die zijn gepleegd door CAMS-Force Vision in Den Helder, waar defensiesoftware en maritieme wapensystemen worden ontwikkeld. Oppositiepartijen PvdA en de SP hadden de minister om opheldering gevraagd.

Bij het marineonderdeel van het Ministerie van Defensie in Den Helder, onderdeel van de Defensie Materieel Organisatie (DMO), zou er sprake van zelfverrijking, diefstal, intimidatie en onderling wantrouwen. Een klokkenluider en andere kritische werknemers en hun familieleden zouden worden geïntimideerd door managers. Het ministerie van Defensie is op de hoogte, maar geeft geen commentaar. PvdA en de SP stelden daarna Kamervragen aan minister Hans Hillen van Defensie over het defensieonderdeel, dat in 2009 nog werd uitgeroepen tot 'Top ICT-werkgever van het jaar' door Corporate Research Foundation (CRF) Netherlands. 


Ongewenst gedrag
Uit de brief van Hillen komt naar voren dat er tal van regels zijn overtreden. Een leidinggevende gaf geen goede opgave van zijn dienstreizen, nam te veel verlof op en gedroeg zich ongewenst tegenover andere collega's. Twee leidinggevenden van het marineonderdeel zijn inmiddels disciplinair gestraft. Eén persoon krijgt een andere functie en de ander is per direct overgeplaatst. Alsnog gaat Defensie over tot aangifte te doen. De marechaussee doet ook onderzoek naar de klokkenluider, omdat hij mogelijk misbruik heeft gemaakt van dienstvervoer.

Debat
Hillen schrijft in de brief onaangenaam verrast te zijn door de misstanden bij CAMS Force Vision. Eerder had hij in een debat over de misstanden op het hoofdkantoor van DMO in Den Helder de Tweede Kamer gemeld dat er geen andere problemen waren. De PvdA en de SP willen alsnog een kamerdebat met de CDA-minister.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3820396). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.