Managed hosting door True

Coalitie pakt krapte ICT-arbeidsmarkt aan

 

Om tekorten op de ict-arbeidsmarkt in de toekomst te voorkomen, wordt het strategisch samenwerkingsverband ICT-onderwijs & bedrijfsleven opgericht. Ondertekenaars van het convenant en lid van de coalitie zijn het CIO Platform, Ecabo, ICT~Office, de HBO-I Stichting, de Informatica Kamer, het Informatiekunde Platform Nederland en de Kenniskring ICT van de MBO Raad.

In de samenwerking zijn vrijwel de volledige vraag- en aanbodzijde van de ict-markt, mbo-, hbo- en academische ict-opleidingen vertegenwoordigd. De doelstelling ligt bij het vergroten van de instroom en het verminderen van de uitval uit het onderwijs, het verbeteren van de doorstroom tussen ict-opleidingen en een versterking van de aansluiting van het ict-onderwijs op het ict-bedrijfsleven. Partijen streven naar concrete resultaten, zoals het benaderen van schooldecanen en het identificeren en verder verspreiden van best practices in de samenwerking tussen individuele ict-opleidingen en bedrijven.

Imago ict verbeteren
Binnen enkele jaren worden aanzienlijke tekorten op de ict-arbeidsmarkt verwacht, zowel bij ict-aanbieders, ict-gebruikers als in het ict-onderzoek. Hierdoor komt de kenniseconomie in gevaar. Ict'ers zijn nodig om het noodzakelijke innovatievermogen te realiseren, met de toepassing van ict in economie en maatschappij. Meer jongeren moeten worden gestimuleerd om te kiezen voor hun toekomst met ict, een toekomst die uitdagend en perspectiefvol is. Om dat te bereiken zal het imago dat jongeren, hun ouders en decanen van ict hebben, moeten worden verbeterd.

Het ict-onderwijs werkt al jaren aan een hogere aantrekkelijkheid van de opleidingen en het ict-bedrijfsleven ontplooit verschillende activiteiten om jongeren te interesseren voor een toekomst met ict. Nu wordt een volgende stap gezet met de oprichting van genoemd strategisch samenwerkingsverband. Het is voor het eerst dat een zo brede coalitie is gevormd om dit probleem aan te pakken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3742918). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.