Managed hosting door True

Kabinet zet ict-investeringen tijdelijk stop

 

Rood stoplicht

Het kabinet zet investeringen op het terrein van ict en huisvesting met het oog op de komende herstructurering bij de Rijksoverheid tijdelijk stop. Wel kunnen investeringen die geen uitstel gedogen of die uitvoering van lopende programma's betreffen na toetsing door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) doorgaan. Met deze tijdelijke stop wil het kabinet voorkomen dat er geld wordt uitgegeven aan zaken die straks overbodig blijken te zijn als het bezuinigingsplan voor de Rijksdienst begin 2011 is uitgewerkt.

De Rijksdienst moet volgens de ministerraad 1,52 miljard euro bezuinigen, op voorstel van minister Donner van BZK. Het kabinet wil in het licht hiervan investeringen voorkomen die binnen korte tijd overbodig of inefficiënt blijken te zijn. De investeringsstop blijft van kracht tot de plannen zijn vastgesteld. Over deze aanpak zal naar verwachting begin 2011 meer duidelijkheid bestaan.

Niet voor ict-inhuur
‘De investeringsstop geldt voor alle werkgerelateerde ict-zaken', zegt een woordvoerder van BZK. ‘Het geldt niet voor de primaire beleidsprocessen waar we mee te maken hebben. Ook geldt de regel voor alle nieuwe aanbestedingen. De tijdelijke inhuur van ict-externen valt buiten de investeringsstop.'

Alle ministeries krijgen te maken met de maatregel van het kabinet, dus ook Defensie. Dit ministerie kondigde vrijdag 19 november zelf al aan dat er een investeringsstop wordt ingevoerd. Dit besluit kan rechtstreeks gekoppeld worden aan de nu aangekondigde maatregel die geldt voor alle ministeries. Ook de diensten die rechtstreeks onder de ministeries vallen, zoals de Belastingdienst of de Rijksdient voor het Wegverkeer (RDW), moeten de hand op de knip gaan houden. Zelfstandige bestuursorganen (ZBO's) als het UWV vallen buiten de investeringsstop.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3667915). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Vacatures bij Belastingdienst

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.