Managed hosting door True

Nederlandse ict-missie naar Saudi-Arabië

 

Van 12 tot 15 december 2010 hebben Nederlandse ict-bedrijven voor het eerst de kans collectief de Saudische markt te verkennen. De Holland Gulf Chamber of Commerce (HGCOC) en Fundamental Export organiseren dan in opdracht van NL EVD Internationaal een handelsmissie naar Saudi-Arabië. Daar moet in 2020 een hoogontwikkelde ict-sector staan, die 20 procent van het BBP voor zijn rekening neemt.

De handelsmissie biedt kansen voor ict-aanbieders voor publieke dienstverlening, omdat er vooral in deze sector veel geïnvesteerd wordt, maar liefst 90 miljard dollar in de komende drie jaar. Juist Nederlandse ict-bedrijven kunnen op deze markt goede sier maken, omdat ons land al vergevorderd is met het online aanbieden van publieke diensten, aldus NL EVD. Nederland staat bijvoorbeeld op de vijfde plaats in een ranking van de Verenigde Naties voor e-government, terwijl Saudi-Arabië op de zeventigste plaats staat.

Yesser-project

De ambities van de Saudische overheid reiken tot in de miljarden dollars. Juist omdat ict - in vergelijking met veel westerse economieën - nog een relatief onontgonnen terrein is, staat er veel te gebeuren. Er is 800 miljoen dollar gereserveerd voor het Yesser-project, dat alle burgers online moet krijgen. Ook werkt men aan automatisering van verkeerscontroles, sociale verzekeringen, identiteitszaken en online bankieren en lopen er pilots voor informatisering van medische- en patiëntinformatie. Verder wordt veel geïnvesteerd in ict-toepassingen binnen het onderwijs en gezondheidszorg.

Afspraken op maat
De organisatoren zorgen voor een compleet programma, aldus NLEVD. Nederlandse bedrijven worden geïntroduceerd bij de belangrijke beslissers binnen de Saudische overheid, zoals het ministerie van Communicatie en Informatietechnologie. Verder wordt de Saudi ict-beurs bezocht. De Nederlandse ambassade helpt bij het maken van afspraken met publieke diensten. Bovendien krijgen deelnemers ondersteuning bij het voorbereiden van de reis. Na een uitgebreide intake volgt een briefing over de markt, en workshops vooraf en tijdens de missie stemmen vraag en aanbod op elkaar af.

De missie wordt georganiseerd door de HGCOC en Fundamental Export in opdracht van NL EVD Internationaal, die deelname van de Nederlandse bedrijven subsidieert. Voor meer informatie: http://www.hgcoc.com/trademissions-2010-ict/

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3664692). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.