Managed hosting door True

Imtech meldt 28 miljoen euro aan marine-orders

 

Technisch en ict-dienstverlener Imtech meldt voor 28 miljoen euro aan opdrachten te hebben binnengehaald bij de Nederlandse en Belgische marine. Het gaat onder andere om de levering van ict en technische apparatuur voor het nieuwe ondersteuningsschip Karel Doorman, aanleg van een glasvezelnetwerk op bevoorradingsschip Hr. MS Amsterdam en vernieuwing van hardware en software op twee Belgische fregatten.

In opdracht van Defensie Materieel Organisatie wordt een upgrade uitgevoerd van de hardware en software van de bestaande platformautomatisering aan boord van het bevoorradingsschip Hr. Ms. Amsterdam dat in 1995 in de vaart is genomen. Het gaat om vervanging van computers, de aanleg van nieuwe glasvezeltechnologie en de inrichting van nieuwe processors en meet- en regeloplossingen. De opdracht moet in 2012 zijn afgerond.

Imtech is ook verantwoordelijk voor de platformautomatisering op basis van standaardsoftware, de geautomatiseerde integrale scheepsbrug, het grootste deel van de energievoorzieningen en diverse elektrotechnische en communicatieoplossingen op de Karel Doorman. Dat logistieke ondersteuningsschip wordt in 2014 in de vaart genomen en vervangt het uit 1975 stammende bevoorradingschip Hr. MS. Zuiderkruis.


Belgische Marine
De Goudse dienstverlener verzorgt voor de Belgische marine een technologische upgrade van een bestaand geïntegreerd bediening- en bewakingssysteem aan boord van twee fregatten. Imtech: 'Het gaat om de koppeling van tientallen computersystemen die verspreid over de schepen staan opgesteld en waarmee alle platformtechnologie aan boord van het schip wordt bestuurd en gecontroleerd.' Het systeem wordt vervangen door een nieuwe versie. In 2014 moeten die opdrachten volledig zijn afgerond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3661378). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.