Managed hosting door True

Democraten verslaan Carly Fiorina en Meg Whitman

 

Meg Whitman en Carly Fiorina, twee voormalige Silicon Valley-topmanagers van Republikeinse signatuur, zijn er niet in geslaagd om hun Democratische rivalen te verslaan in de tussentijdse verkiezingen. Voormalig eBay-ceo Whitman moet het afleggen tegen de Democraat Jerry Brown, en Barbara Boxer geeft de oude HP-ceo Fiorina het nakijken. Dit schrijft het Belgische Data News.

De Republikeinse ‘golf' die gisteren de Verenigde Staten overspoelde, kwam niet over de bergketens van Californië. In de Golden State wordt de democraat Jerry Brown de nieuwe gouverneur. Brown neemt er het roer over van de Republikein Arnold Schwarzenegger. Oudgediende Barbara Boxer is herkozen voor een zitting in de Amerikaanse senaat, ondanks de hevige (en peperdure) campagne van haar Republikeinse tegenkandidaat Carly Fiorina.

Heel wat Amerikanen geloofden de mooie praatjes van Whitman en Fiorina dus niet wanneer ze stelden dat ze hun omvangrijke it-netwerk in Silicon Valley goed zouden kunnen gebruiken om Californië uit de neerwaartse economische spiraal te halen.

Meg Whitman zou een recordbedrag van 141 miljoen dollar tegen haar campagne hebben aangegooid. Al is dat slechts een peulschil van het fortuin dat ze met eBay kon ophalen. Fortune schat haar privévermogen op 1,3 miljard dollar.

Whitman mag op haar conto schrijven dat ze eBay succesvol door de dotcomcrisis loodste, en er in een later stadium één van de populairste internetsites ooit van maakte. In 2008 trok ze de deur achter zich dicht, met de gevleugelde woorden ‘dat het niet gezond is om langer dan 10 jaar ceo te zijn van hetzelfde bedrijf'.

De ijzeren dame van de it kreeg ook kritiek. Dat ze Skype verkocht met verlies blijft haar achtervolgen. En dat ze eBay verliet op het moment dat het bedrijf verwikkeld was in een hevig gevecht met concurrent Amazon.com wordt haar evenmin in dank afgenomen.

Carly Fiorina werd in 2005 aan de kant gezet door de Raad van Bestuur van HP. Ze zou de moeilijke integratie van Compaq in HP niet tot een bevredigend einde hebben gebracht. Na haar vertrek bij de it-gigant werd Fiorina steeds vaker gezien in politieke kringen. Zo steunde ze bijvoorbeeld de presidentscampagne van John McCain, en sprak ze op verschillende Republikeinse conventies.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3619886). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.