Managed hosting door True

ECP-EPN: Kabinet erkent belang technologie

 

Het platform voor de informatiesamenleving ECP-EPN is verheugd dat in de Miljoenennota het belang wordt onderkend van innovatie en de toepassing van technologie. Daarbij betreft het vooral de inzet van ict bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken zoals de druk op de Nederlandse concurrentiekracht, een duurzame energievoorziening, de mobiliteit en de roep om een effici├źnte overheid.

ECP-EPN noemt het positief dat het demissionair kabinet verkenningen laat uitvoeren naar een publiekprivaatprogramma voor het middels ict integraal combineren van innovaties op het terrein van energie, zorg, veiligheid, mobiliteit en onderwijs bij woningen. Verder streeft het kabinet een toekomstbestendige energievoorziening na, meldt de begroting van het ministerie van Economische Zaken. Dit kan volgens het platform niet zonder de inzet van ict en het verwacht dan ook dat investeringen op dit terrein zullen leiden tot nieuwe innovaties.

Verder juicht ECP-EPN het toe dat de regering het belang onderkent van factoren die de toepassing van ict mogelijk maken, zoals voldoende automatiseerders en digitale vaardigheden bij de bevolking, privacybescherming en het makkelijk en foutloos uitwisselen van gegevens. Het platform ziet deze bewustwording op allerlei manieren terug in de op Prinsjesdag gepubliceerde stukken.


Nieuwe werken
ECP-EPN is een groot voorstander van het nieuwe werken en vindt dat dit bevorderd dient te worden. Daardoor zouden er maatschappelijke voordelen te behalen zijn, onder meer op het vlak van productiviteitsgroei, arbeidsparticipatie, filevermindering, duurzaamheid, kostenreductie en bedrijfshuisvesting. Verder stelt het platform dat Nederland ondanks hoge lonen toch concurrerend kan zijn dankzij een innovatief bedrijfsleven. De inzet van vernieuwende ict is daarbij van essentieel belang, aldus ECP-EPN.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3530758). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.