Managed hosting door True

Provincie Utrecht kijkt op van uitslag tender

 

De provincie Utrecht is verrast over de uitslag van de aanbesteding waarmee het inhuurpartijen heeft geselecteerd. Daarbij hebben vooral de kleinere partijen hun slag geslagen ten koste van de grote namen. Volgens een woordvoerder speelt mee dat het een traject is geweest waarbij de selectie-eisen niet al te zwaar zijn geweest. Van de grote partijen die meedongen wisten alleen Centric en Yacht een raamovereenkomst in de wacht te slepen.

De woordvoerder van de provincie stelt dat de tender voor het inhuren van ict-inhuur een sterk prijsgedreven procedure is geweest. De omzeteisen die aan de inschrijvende partijen werden gesteld, waren niet al te hoog. Dat verklaart in zijn ogen dat veel ict-partijen uit het midden- en kleinbedrijf hebben meegedaan aan dit traject . Vaak vormen de omzeteisen bij aanbestedingen een drempel voor dit soort bedrijven.

De zegsman constateert verder dat bij de kavelverdeling inderdaad veel mkb-inschrijvers zijn geselecteerd en op prijs hebben gewonnen. Met de raamovereenkomsten is een totale geschatte waarde van bijna 6,5 miljoen euro gemoeid over maximaal vier jaar. Hij zegt dat het geen bewuste keuze is geweest van de provincie om kleinere partijen een kans te geven, maar stelt wel dat de aanbesteding voor een brede groep van aanbieders was opengesteld.

De provincie schreef een aanbesteding uit voor het inhuren van tijdelijke medewerkers op het vlak van ict- en informatiebeheerdiensten. De tender bestond uit vijf percelen: implementatie, ontwerp en inrichting, beheer en ondersteuning, documentaire informatievoorziening en gis (geografische informatiesystemen).


Winnaars en verliezers
De uiteindelijke onderverdeling is als volgt:

- Perceel 1: Implementatie
Geraamde contractwaarde: 1 miljoen euro
Aantal inschrijvers: 26
Winnaars: OGD, Paxton IT Services en 3-Angle
Verliezers: Acknowledge Professional Services, Borg Projecten, INTL Solutions, Harvey Nash, Conquaestor, Cimsolutions, Zestgroup, Atos Origin, Bisner Management, BT, Het Consultancyhuis, Pro-Act IT, KPMG CT Information Technology, Capgemini, Withart ICT, Corion, Getronics, Inter Access, Logica, Yacht, Aranea Consult, Source Automation en TrueEconomy Consulting

- Perceel 2: Ontwerp en inrichting
Geraamde contractwaarde: 800.000 euro
Aantal inschrijvers: 26
Winnaars: OGD, Centric en Source Automation
Verliezers: Ormer Solutions, Paxton IT Services, Acknowledge Professional Services, Borg Projecten, INTL Solutions, IT-eye, Harvey Nash, Cimsolutions, Zestgroup, Atos Origin, Freshconnections, Het Consultancyhuis, Pro-Act, DNC ICT, KPMG CT Information Technology, BIZZdesign Consultancy, Capgemini, Withart ICT, Getronics, Inter Access, Logica, Aranea Consult en TrueEconomy Consulting

- Perceel 3: Beheer en ondersteuning
Geraamde contractwaarde: 1,8 miljoen euro
Aantal inschrijvers: 33
Winnaars: OGD, HappyCustomers en 3-Angle
Verliezers: Ormer Solutions, Paxton IT Services, Acknowledge Professional Services, Borg Projecten, INTL Solutions, Harvey Nash, Brunel, Qwise, Cimsolutions, Inwork, Atos Origin, T2 Automatiseringsdiensten, BT, Pink Elephant, Freshconnections, Sylis, DPA Groep, ICT Partners, Pro-Act IT, DNC ICT, Centric, Capgemini, Getronics, Inter Access, Logica, DeLorentz & Partners, Source Automation, Fujitsu, Yacht en Promax Information Technology.

- Perceel 4: Documentaire Informatievoorziening:
Geraamde contractwaarde: 2,4 miljoen euro
Aantal inschrijvers: 12
Winnaars: Maandag, Doxis en DNC TTP
Verliezers: Paxton IT Services, INTL Solutions, Becis, KB&P, Atos Origin, Capgemini, Withart ICT, Logica en Source Automation.

- Perceel 5: Geografische informatiesystemen
Geraamde contractwaarde: 480.000 euro
Aantal inschrijvers: 12
Winnaars: Maandag, Nieuwland Automatisering en Yacht
Verliezers: Paxton IT Services, INTL Solutions, Arcadis, Esri, Atos Origin, Grontmij, Capgemini, Logica en Source Automation.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3510819). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.