Managed hosting door True

Noord-Amerika binnenkomen kost 14 dollar

 

Nederlandse reizigers die voor zaken, zoals een ict-beurs, of vakantie naar de Verenigde Staten reizen moeten voortaan betalen om binnen te komen. Vanaf 8 september betalen ze in totaal 14 dollar om hun elektronische gegevens bij de Amerikaanse douane vast te leggen.

Dit meldt de U.S Travel Organization. De kosten om de Verenigde Staten zonder vaste visum binnen te komen zijn 10 dollar plus 4 dollar administratiekosten. Dat is 14 dollar  in totaal. 

Nederlandse reizigers die naar de Verenigde Staten willen zijn sinds 2009 verplicht hun gegevens online op te slaan op de Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Deze registratie is twee jaar geldig. Dit systeem vervangt de groene kaarten die voor de landing op Amerikaans grondgebied moeten worden ingevuld. De laatste maanden hoefden reizigers hierdoor alleen een witte douaneformulier invullen.

De Amerikaanse regering van president Obama wil met deze maatregel 40.000 banen creëren en via belastingen ruim 321 miljoen dollar per jaar innen. 

Deze maatregel is voor reizigers die vallen onder het Visa Waiver Program. Dat zijn de economisch gezien de rijkere West- en Midden-Europese landen. De maatregel kan per land verschillen. Zo valt EU-land Polen buiten deze maatregel, want deze inwoners moeten nog steeds een visum in Polen aanvragen om de Verenigde Staten binnen te komen.

Als je trouwens met de oude regeling niet per vliegtuig maar per auto de USA binnenkwam (via Canada) moest er ook betaald worden voor toegang tot de USA.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3460407). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.