Managed hosting door True

Kroes vraagt ict-investering bij opening WCIT

 

Europa moet nu investeren in ict, anders wordt het ingehaald door andere landen. Dat stelt eurocommissaris Neelie Kroes op het World Congress on IT (WCIT) dat de komende drie dagen in Amsterdam wordt gehouden. 'Europa loopt achter op de Verenigde Staten als het gaat om ict. Onze breedbandverbindingen zijn veel langzamer dan die in andere landen. In Azië ligt overal snel internet.'

De eurocommissaris lichtte tijdens het congres haar Digitale Agenda toe. Hierin staan de zeven speerpunten waarin de Europese Unie de komende jaren op het gebied van ict gaat investeren. ‘De nieuwe agenda gaat erom dat iedere Europeaan digitaal gaat', aldus Kroes.

Volgens de eurocommissaris kampt Europa met een aantal uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van pensioenbetaling of de zorg. ‘Geen van de uitdagingen kunnen we aanpakken zonder aan ict te denken', zegt de eurocommissaris. Ze pareerde de kritiek dat de post digitale agenda geen belangrijke post zou zijn. ‘Omdat ict zo belangrijk is voor de groei van Europa, maakt me dat eigenlijk de eurocommissaris voor groei.'


Snel internet
Kroes beloofde dat er in 2020 snel internet beschikbaar zal zijn voor alle Europese burgers. ‘Deze belofte doe ik. Daarom is er geen reden voor mij om terug te gaan naar Nederland. Ik ben een Europese en er is nog heel veel wat ik hier kan doen', aldus de eurocommissaris, verwijzend naar de suggestie dat ze wellicht VVD-leider Mark Rutte zal opvolgen als premier als de partij de grootste wordt bij de komende verkiezingen.

WCIT werd dinsdagochtend 25 mei geopend. Naast Kroes sprak ook de Spaanse minister Ros Peràn. Spanje is nu voorzitter van de Europese Commissie. ‘We moeten herstellen van de ergste economische crisis van de afgelopen jaren. Ict is een belangrijk ingrediënt voor de oplossing tot herstel,' zei hij.

Ook Intel-ceo Paul Otellini, IBM-directeur Virginia Rometty en secretaris-generaal Martin Lees van de Club van Rome spraken tijdens de openingskeynotes.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3364412). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.