Managed hosting door True

EZ onderzoekt invoering ict-competentiekader

 

Het ministerie van Economische Zaken heeft een taskforce opgericht die moet uitzoeken of er in Nederland draagvlak is om het e-Competence Framework in te voeren. Dit Europese raamwerk omschrijft wat verschillende ict'ers in hun functie doen. Het is ontwikkeld door het Europese ict-standaardisatiecomit├ę CEN/ISSS en moet het voor ict'ers makkelijker maken om in andere landen aan de slag te gaan.

De Taskforce e-Skills staat onder regie van ECP-EPN, het platform dat de ontwikkeling van de Nederlandse informatiesamenleving probeert te bevorderen. Een van de deelnemers aan de taskforce is ook betrokken bij de ontwikkeling van het e-Competence Framework CEN/ISSS.

'Er is behoefte aan professionalisering van ict-managers in het bedrijfsleven en de overheid. De schaarste aan mensen die complexe processen ten aanzien van de bedrijfsvoering succesvol kunnen koppelen aan de mogelijkheden van ict, vormt een punt van zorg. Dit wordt in heel Europa gevoeld', zegt Edwin van Scherrenburg, woordvoerder bij het ministerie van EZ.


Verkenning

'In het Europese e-Skills-programma wordt aan een oplossing hiervoor gewerkt door bedrijven, overheden en opleidingsinstituten samen. In Nederland is een publiekprivaat samengestelde Taskforce eSkills opgericht om bij het Europese programma, waaronder het e-Competence Framework, aan te sluiten en te verkennen wat we hier in Nederland mee kunnen.'

Het e-Competence Framework biedt ict'ers en hun managers duidelijke richtlijnen met betrekking tot hun ontwikkeling en geeft hr-managers handvatten om duidelijke functie-eisen op te stellen en de mogelijkheid te anticiperen op de ontwikkeling van ict-medewerkers.

Het team van de Taskforce e-Skills presenteert zijn bevindingen deze zomer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3333432). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.