Managed hosting door True

Taskforce verbetert ICT-kennis professionals

 

Het Europese project E-skills krijgt een Nederlandse taskforce. Het ministerie van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken, branchevereniging ICT~Office en het CIO-platform nemen deel in deze taskforce. Doel van het project is om de ict-vaardigheden van professionals en de businessvaardigheden van ict'ers te verbeteren.

e taskforce maakt zich zorgen over het tekort aan geschoolde professionals met de juiste vaardigheden op ict-gebied. ‘Dat belemmert innovatie', zegt projectmanager Peter Hagedoorn, interim manager en voormalig cio van Océ. Volgens hem zijn er ‘behoorlijk wat vacatures' voor topmanagers met ict-vaardigheden. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de grote organisaties vindt dat zij wordt belemmerd in productiviteits- en efficiencyverbetering en innovatie doordat zij niet genoeg werknemers met de juiste ict-vaardigheden kunnen vinden.

Er zijn nog geen concrete plannen voor activiteiten die de taskforce het komende halfjaar gaat organiseren. ‘We gaan eerst een plan schrijven', zegt Hagendoorn. Hij wil bedrijven en onderwijsinstellingen bewust maken van het tekort aan ict-vaardigheden. Daarnaast wil hij opleidingen vragen het curriculum aan te passen. Ook bij bedrijven wil Hagendoorn aankloppen om de functieprofielen te veranderen. ‘Aan de hand van de functieprofielen worden de curriculi van scholen vastgesteld.'


E-skills

E-skills is een Europees programma dat al een aantal jaren loopt. In Nederland was er echter niemand aanspreekbaar voor het programma. De vier partijen hebben zich daarom verenigd om het programma in de Nederlandse ict-sector op de agenda te krijgen. Het ministerie van Economische Zaken noemt het bevorderen van e-vaardigheden in zijn ict-agenda een speerpunt.

In de zomer van 2010 komt er uitsluitsel of de taskforce wordt voortgezet of dat het verbeteren van de ict-vaardigheden op een andere manier wordt ingebed in de ict-agenda van Economische Zaken.

De taskforce neemt deel aan de e-skillsweek die plaatsvindt in maart. Branchevereniging ICT~Office coördineert deze week.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3216406). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.