Managed hosting door True

ICT~Office steunt de ambitie van het kabinet

 

ICT~Office steunt de ambitie van het kabinet om Nederland in 2020 'Slimmer, schoner en sterker' te laten zijn. Wel komt het nu aan op concrete daden. Zo is er nu al een breed scala aan ict-oplossingen beschikbaar om deze doelen te bereiken.

De ict-brancheorganisatie is positief over de uitbreiding van de WBSO en de invoering van de Innovatiebox. Het kabinet onderkent daarmee het belang van informatie- en communicatietechnologie voor de maatschappij en de bijdrage die ict kan leveren aan het oplossen van veel economische en maatschappelijke vraagstukken.

Kansen en bedreigingen
ICT~Office is positief over een aantal maatregelen die in de Miljoenennota worden aangekondigd. Vooral de uitbreiding van de WBSO en de invoering van de Innovatiebox zijn goed voor het innovatieklimaat in Nederland. Wel denkt ICT~Office dat Nederland zijn positie in de top niet alleen kan behouden met de huidige inspanningen. Deze ambitie zal meer inzet vragen van overheid, bedrijfsleven en wetenschap. ICT~Office presenteert met zowel het WCIT2010 (www.wcit2010.org) als de campagne ICT Helpt (www.icthelpt.nl) best practices voor inspiratie en versnelling van innovatie en investeringen.
Om Nederland als innovatieland te profileren wordt in mei 2010 het World Congress on Information Technology (WCIT) georganiseerd. Tijdens WCIT 2010 komen topmensen uit het bedrijfsleven, de overheid, de wetenschap en opinieleiders uit heel de wereld in Amsterdam bijeen om te bespreken hoe ict-toepassingen de kansen en bedreigingen van de wereld versneld kunnen aanpakken. Nederland wil zich daar profileren als het land bij uitstek waar vernieuwende, concrete ict-toepassingen worden ontwikkeld.

De campagne ICT Helpt bestaat uit een advertentiecampagne en de website www.icthelpt.nl, en wijst op de meerwaarde van ict door de inzet van concrete voorbeelden.
Zo kunnen bedrijven en organisaties geïnspireerd worden om ict in te zetten in hun eigen specifieke situatie. Het toepassen van ict leidt in elke branche tot innovatie en meer groei.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3067388). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.