Managed hosting door True

TenderNed gaat in 2010 van start

 

In de loop van volgend jaar moet een nieuw systeem voor elektronisch aanbesteden worden opgeleverd. De nieuwbouw van TenderNed zou aanvankelijk dit jaar al klaar zijn. Het systeem dient bij te dragen aan de professionalisering van de overheidsinkoop. Vooral kleine en startende ondernemingen hebben hier baat bij.

Volgens minister Van der Hoeven van Economische Zaken wordt TenderNet hét systeem op het  gebied van elektronisch aanbesteden. TenderNed moet helpen het aanbestedingsproces te stroomlijnen en te moderniseren. Dit verbetert de informatievoorziening en de toegankelijkheid van aanbestedingen. Het systeem dient bij te dragen aan de professionalisering van de overheidsinkoop. Vooral kleine en startende ondernemingen hebben hier baat bij. Hun administratieve lasten bij hun pogingen om overheidsorders te krijgen worden lager. Ondernemers kunnen straks, zonder dat ze op verschillende plaatsen hoeven te zoeken, op één centrale plaats alle (overheids)opdrachten vinden. Aanbestedende diensten worden verplicht de (voor)aankondiging van de opdracht en het bekendmaken van de gunning te publiceren via TenderNed.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3065926). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.