Managed hosting door True

VWS en SZW besteden voor 80 miljoen aan

 

De ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) besteden gezamenlijk voor tachtig miljoen euro aan ict-diensten aan. Het gaat onder andere om het inhuren van capaciteit voor het implementeren van een Filenet-applicatie en de ontwikkeling, implementatie en het onderhoud van maatwerksoftware. De ministeries hopen een raamovereenkomst te sluiten met tien leveranciers met een looptijd van twee jaar en een optie tot verlenging van twee jaar.

De aanbesteding is vooral bedoeld voor de grotere ict-dienstverleners. De ministeries zoeken namelijk partijen die een 'zo breed mogelijk scala aan functies kunnen vervullen en op velerlei gebied over grote kennis en ervaring beschikken'.  De aanbestede diensten hebben een jaarvolume van 19,2 miljoen euro verwachten de ministeries. Verdeeld over vier jaar komt de totale waarde van de raamovereenkomst uit op bijna tachtig miljoen euro.

De ministeries delen de aanbesteding op in twee delen. Het eerste betreft ict-dienstverlening. De ministeries hopen hiervoor zeven leveranciers te selecteren. Het tweede deel gaat over het doorlenen van ict-deskundigen ten behoeve van de ict-dienstverlening. Hiervoor willen de ministeries met drie leveranciers een raamovereenkomst tekenen.

Vervanging
De nieuwe overeenkomsten moeten oude contracten vervangen. Deze werden in 2006 met elf bedrijven afgesloten en lopen begin 2010 af zonder optie tot verlenging. Het is niet bekend met welke elf bedrijven de eerste raamovereenkomst is afgesloten.

De rest van de ict bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is uitbesteed aan het shared service center van het ministerie van Verkeer en Waterstaat (SSO-ICT). Ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een deel van zijn ict uitbesteed aan dit servicecentrum.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3021368). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.