Managed hosting door True

PWC verliest kort geding tegen Defensie

 

Adviesbureau PriceWaterhouseCoopers (PWC) heeft een kort geding tegen het ministerie van Defensie verloren. PWC vond dat zijn offerte voor het perceel veranderingsmanagement in het kader van het SAP-project Speer niet goed is beoordeeld. De organisatie eiste dat de overeenkomst die Defensie is aangegaan met concurrent PA zou worden verboden. De Haagse rechtbank stelt PWC in het ongelijk.

PWC was in de race voor de opdracht 'Migratie project Speer eerste tranche Organisatieverandering'. Defensie gunde de opdracht echter aan concurrent PA Consulting Services. Het adviesbureau besloot daarop protest aan te tekenen, omdat het de waardering voor zijn offerte te laag vond. Bovendien meende PWC dat het ministerie in de beoordeling nieuwe criteria en andere wegingsfactoren heeft gebruikt. Het bedrijf trachtte via een kort geding bij de voorzieningenrechter in Den Haag de gunning van de order aan PA te blokkeren.

De Haagse rechtbank heeft echter alle bezwaren van PWC van tafel geveegd. Volgens de rechter is het conceptplan van PWC afdoende onafhankelijk beoordeeld. Er zou bovendien niets mis zijn met de puntenwaardering die Defensie aan de afzonderlijke onderdelen (de optimalisatievoorstellen) heeft gegeven en aan het plan in zijn totaliteit. Volgens de rechtbank verwart PWC toelichtingen van de kant van het ministerie op gegeven scores met nieuwe criteria.

Ook heeft Defensie de einduitslag voldoende gemotiveerd. 'Aan eiseres is immers een overzicht verstrekt van haar eigen scores en die van PA op de diverse onderdelen', stelt de rechtbank in de uitspraak. Verder bood het departement PWC voldoende inzicht in de wijze waarop de beoordeling tot stand is gekomen. Het eindoordeel van de rechter luidt dat Defensie tijdens de aanbestedingsprocedure niet onrechtmatig heeft gehandeld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2984611). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.