Managed hosting door True

Europese erkenning voor Mansystems

 

Cloud datacenter

De uitstoot van een server in een datacenter ligt gelijk aan die van een PC Hooft-tractor

Service management-specialist Mansystems is endorser geworden van de European Code of Conduct for Datacenters en krijgt hierdoor Europese erkenning als datacenterefficiëntiespecialist. De Code of Conduct is een initiatief van de Europese commissie, ontwikkeld om datacenterexploitanten en -eigenaren te stimuleren hun energieverbruik te verminderen.

Volgens schattingen is de it verantwoordelijk voor 2 procent van de wereldwijde CO2 uitstoot. Mansystems heeft de FastTrack analyse ontwikkeld waarmee inzichtelijk gemaakt wordt waar en hoe besparingen gerealiseerd kunnen worden. En hoe een organisatie kan voldoen aan de Europese richtlijnen voor energie-efficiënte datacenters.

"De uitstoot van een server in een datacenter kan worden vergeleken met de CO2 uitstoot van een SUV", zegt Ronald Hobma, vp sales bij Mansystems. "De hoge CO2 uitstoot is een steeds groter wordend probleem en er zullen steeds meer datacenters bijkomen door de groeiende behoefte aan data-opslag. Wij willen bedrijven op een maatschappelijk verantwoorde manier ondersteunen om zo goed mogelijk om te gaan met de energiekosten en de CO2 uitstoot van hun datacenters."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2912087). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.