Managed hosting door True

Drietal start samenwerkingsverband OSSdorp

 

Een drietal Nederlandse bedrijven is recent het samenwerkingsverband OSSdorp gestart, met als doel om gemeenten te helpen met het implementeren van open standaarden en open source software.

Aanleiding voor de drie bedrijven (alterNET uit Dordrecht, Ivective uit Bergschenhoek en RedNose uit Leiden) om te komen tot een dergelijk samenwerkingsverband is het actieplan 'Nederland Open in Verbinding', dat in september 2007 door staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken werd gepresenteerd, en waarin het gebruik van open standaarden als norm wordt verheven en het gebruik van open source software de voorkeur krijgt.

Volgens de drie bedrijven wordt, door een keus voor open standaarden en open source software, onder meer de overheid leveranciersonafhankelijk en kan het kiezen welke vorm van ondersteuning het beste bij haar behoeften past, en bovendien levert het inzetten van open standaarden en open source een bijdrage aan de Nederlandse kenniseconomie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2850836). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.