Managed hosting door True

Overheid steekt miljoen in ICT windmolens

 

Europa, Noord-Holland, het Rijk en bedrijven investeren gezamenlijk ruim twee miljoen euro in de ontwikkeling van een ict-systeem voor onderhoud van offshore windenergieparken. De windmolens worden op afstand beheerd.

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de provincie Noord-Holland en het Rijk steken ruim een miljoen euro in het ict-systeem DOWES, dat staat voor Dutch Offhore Wind Energie Services. Door het systeem moeten offshore windparken op afstand zo efficiënt mogelijk beheerd worden.

Met sensoren die bevestigd zijn op de bladen, mast en turbine kan op afstand informatie over de windmolens uitgelezen worden. Met die informatie moet onnodige stilstand van turbines worden voorkomen en kunnen onderhoudswerkzaamheden zo efficiënt mogelijk gepland worden. De bedrijven ATO, TNO, ECN, AMC-TT en Peterson dragen 900.000 euro bij aan de ontwikkeling. Het systeem moet eind 2013 klaar zijn.

De gezamenlijke provincies investeren tot 2011 ten minste 200 miljoen euro in klimaat en energieprojecten. De provincies hopen zo met eigen middelen de klimaatdoelstellingen van het Rijk te realiseren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2838280). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.