Managed hosting door True

Overheid wil zuinigere ICT-sector

 

Computers en andere ict-toepassingen moeten minder energie gaan gebruiken. Daartoe heeft de minister van Economische Zaken afspraken gemaakt met de ict-sector. Ook het ministerie stapt over naar een zuiniger rekencentrum.

Het kabinet gaat meer aandacht besteden aan terugdringing van het energieverbruik in de ict-sector. Een schone ict-huishouding is het doel. "Computers en ict-toepassing vreten energie," aldus minister Van der Hoeven (Economische Zaken). Om tot energiebesparing te komen is deze zomer een meerjarenafspraak gemaakt met de ict-sector. Economische Zaken wil ook zelf het goede voorbeeld geven. Het departement stapt dit najaar over op andere rekencentra. Daarbij moet 30 procent energie worden bespaard.

Het telewerken bij de overheid krijgt een stimulans. Het kabinet wil het rijksambtenaren mogelijk maken ‘altijd en overal te werken" waar maar men wenst. Het streven is een digitale werkomgeving op te zetten die daartoe faciliteiten biedt. Ook de overheid kan bijdragen tot vermindering van het fileprobleem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2706650). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.